5 Eylül 2017 Salı

O Sene Bu Sene

Uzun süre ara verdiğim bloğuma geri dönüyorum. Bu haber eminim tüm dünyada geniş yankı uyandıracaktır !

Bu sene bol alternatifli, geniş ve iddialı bir takım kuruldu. Şu anda kulübün borcu bitti veya çok az bir şey kaldı. Belki şampiyonluk kadar önemlidir bu. Gerçi çok büyük borcumuz yoktu ama yinede bazı şeylere engel oluyordu. Şu anki kulüp başkanımız aynı zamanda Bayrampaşa belediye başkan yardımcısı. Kendisinin siyasi görüş ve yaşam tarzıyla en ufak bir yakınlığım yok. Hatta arada twitter hesabına bakıyorum tam bir akp trolü. Paylaştığı şeyler 4 - 8 yaş aralığına hitap eden paylaşımlar. Fakat kulüp için yaptıkları göz ardı edemem. Çok zor bir dönemde başkanlığa seçildi ve büyük işler yaptı borç konusunda. Geçen başkanlarla oluşan kulübün imajını düzeltti, saygınlık kazandırdı. Yine belediyeciliğini zerre kadar sevmediğim, dünyada belediye başkanı olarak görev yapacak belki de son insanlardan bir tanesi olan Atila Aydıner borç konusunda elinden geleni yaptı. Bundan sonra yapılacak tek şey parayı saçıp savurmamak, olmayan parayı harcamamak. Bu sene büyük ihtimalle Yalçın başkanın son senesi olacak. Seneye seçim mevzuları yaklaştığı için bırakacaktır. Yerine kim gelecekse bu programa göre davranmalıdır. Artık her futbolcuyla sorumlu ayrılan, kulübün ismi duyulduğunda '' aman '' kelimesinin kullanıldığı bir kulüp olmamak gerekiyor.

Sezona galibiyetle, kupada da bir üst tura çıkarak başladık. Sezonun ilk maçında evimizde Batman Petrolspor ile karşılaştık. Oynadığımız oyun tam olarak tatmin etmese de galibiyetle başlamak güzel oldu. Bu sene görülüyor ki kapalı oynayan, yerde yatarak zaman geçiren takımlarla bol bol karşılaşacağız. Batmanspor kadro olarak iyi bir takım ama bu kadar geri çekilerek oynamaları beni şaşırttı. Öyle çok fazla boğucu bir oyunda sergilemedik ama top sürekli bizdeydi. Duran toptan attığımız gol ile maçın skorunu belirledik.
Kupa maçında ise Heask ile karşılaştık. Katı savunma, kontra atak futbolundan başka hiç bir düşüncesi olmayan rakipte bol bol yatarak ve zaman geçirerek maçı uzatmalara kadar götürdü. 35. dakika da 10 kişi kalmaları iyice defansa gömülmelerine neden oldu. Özellikle 2. yarı ve uzatmalarda girdiğimiz bir çok gol pozisyonundan yararlanamadık. Uzatmaların son dakikasında attığımız gol ise futbolun bir cilvesi oldu.
Hamdi kalede şu anda rakipsiz gibi gözüküyor. Hamdi, Bekir ve geçen sezonun flaş çıkışını yapan Emre ile bu sene kalede sorun yaşamayız. Sağ bekte Gökhan ve Ünal var. Gökhan tam bir hücum beki. Fakat defans zaafları göze çarpıyor. Çok fazla ileri çıkmayı seviyor ve önünde ona yardımcı olacak bir kanat oyuncusu olmadığı zaman sıkıntı yaşanabilir. Ünal kupa maçında oynadığı oyun ile orada çok rahat olmaması konusunda mesajı verdi. Stoper bölgesinde alternatif çok. Polat, Güray, Sefa ve Ömerül orada kıyasıya bir rekabet yaşayacaklar. Güray şu ana kadar oynadığı iki maçta da gayet iyiydi. Orada kim oynayacaksa çok fazla sorun yaşanacağını düşünmüyorum. Sol bekte zaten İlker var. Onun için çok fazla bir şey yazmaya gerek yok. Fakat Hakan İlker'in yokluğunu aratmaz gibi gözüküyor. Kupa maçında sol önde oynamasına rağmen fena değildi.
Orta sahada bol alternatif var. Fakat ben orta sahanın ortasında Said'in oynamasını halen anlamış değilim. Bir türlü olmuyor orada, yapamıyor. Ya kanatta yada forvet arkası oynaması gerekiyor. Orta sahada istenilen alınamıyor Said'ten. Metin'in takımdan ayrılmasıyla umarım o bölgeye doğru kayar. Geçen senenin ilk yarısındaki oyununa dönerse bu takım çok şey katar. Orta sahada Ahmet dahil herkesin oynama şansı var. Kenarlarda Ahmet Güney, Hamdi var. Oraya bir takviye gelir mi göreceğiz. Said'in oraya kayması şu an için en mantıklı hamlelerden bir tanesi gözüküyor.
Santrafor bölgesinde Ergün ve Yavuz ile sezona devam edeceğiz. Ergün şu anda hazır değil. Hazır olabilecek mi onuda göreceğiz. Yavuz şu anda Ergün'e göre daha hazır, daha hareketli gözüktü kupa maçında.
Bu sene takımdan beklentiler oldukça yüksek. Oyuncu kardeşlerimizde bunun bilincinde. Geçen seneki takımı koruduk, en büyük artımız bu. Gruptaki diğer takımların çoğu yeni oluşan takımlar. Kimin ne yaptığını, yapacağını bilen oyuncularla oynamak her zaman için olumlu bir durumdur. Grubumuzda diğer gruplara göre daha dengeli. Göze çarpan bir kaç takım var. Onlarda yüksek paralarla transfer yapan takımlar. Fakat parada bir yere kadar bu ligde. Herkese karşı çekinmeden oynayacak bir takımımız var bu sene. Bu sene mutlaka 2. lige çıkmak gerekiyor, bir daha böyle bir grup zor olur. Hayırlısı neyse o olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder