18 Ekim 2015 Pazar

Teşekkürler Halim Okta

Podarcis Taurica
İlk olarak misafir takımdan başlayalım. Kırklarelispor taraftarı ile olması gereken gibi güzel bir dostluğumuz var. Futbol takımının herhangi bir lakabı yoksa benden kıyak olsun. Bilimsel adıyla Podarcis Taurica, Türkçe ismi ile Trakya kertenkelesi. Sıcağı ve yeşili sever, sevimli bir sürüngendir. Şakası bir yana buraya o kadar takım geldi. Bir çok zaman geçirmeye yönelik hareket izledik ama bu kadarını görmedik. Hayır birde böyle etkili bir oyun oynasak neyse diyeceğiz ama oda yok. Gerçi bir Kırıkhanspor maçı vardı oda efsaneydi. Yahu kardeşim futbolda oyunu  soğutmak gibi bir durum var eyvallah ama bu nedir ? Takımın baskı yer, defanstan çıkamıyorsundur bir ufaktan yatarsın yere. Biz onuda yapamadık. Böyle biraz baskılı bir oyun oynasak düşünemiyorum, tohum olurlardı çimlere. Her ikili pozisyonda yere mi yatılır, ayıptır. Bakıyorsunuz yatanların hepside deneyimli, yaşı olan oyuncular. Kardeşim sakalınızdan utanın bari.
Halim Okta’ya teşekkür edilip, yollar yeni hafta ile ayrılmalıdır. Kendisi iyi, efendi bir insan olabilir ama açıkça görülüyor ki bu lig için yeterli değil. Ligin kaçıncı haftası olmuş hala ne oynadığı, ne yapmak istediği belli olmayan bir takım izliyoruz. Oyuncu değişiklikleri hakkında konuşsak bu sayfa yetmez. Burası oyuncu yetiştirme ligi değil, oyuncu kazanmak gibi bir durumun yok. Hazır kim varsa onu oynatacaksın. Bu maçta Recep Akkemik – Serhat değişikliğini kimse izah edemez. Serhat maçı sol bek olarak bitirdi bunu da ekleyelim. Hadi sol bek Koray olarak belirlendi diyelim, sağ bekte denemediği bir tek ben varım herhalde. Sağ bek ve sol bek değişikliği ile ligi bitireceğiz. Kaçıncı hafta olmuş takımın sağ beki kim belli değil. Orjinal sağ bek Zekeriya neden denenmez anlamış değilim. Berat ile Feridun için bir şeyler yazmak gereksiz. Takımda ayakta kalan sadece bu oyuncular var. Ali Fırat nasıl o kadar 1. lig maçı oynamış anlamış değilim.
İzlerken tank gibi dediğimiz Emin Yalın’ın 5 metre geriden gelip onu geçtiği pozisyon için yorum yapmayacağım. Kırklarelispor golündeki hatası da cabası. Şu hali ile Hasan Türk’ü oynatmak hem ona hemde takıma zarar. Hasan’ın sıkıntısının mental olduğunu düşünüyorum. Ona hiç olmayacağı yükler bindirdiler zamanında hala onun ceremesini çekiyor. İyi niyetli olabilir ama olmuyor işte kardeşim, senden bu kadar oluyor. Yusuf Kurtuluş gibi bir oyuncun varken bu kadar kötü Hasan’dan ısrar etmek anlaşılır gibi değil. Yusuf ile Oğuz ikilisini benim hatırım için bir maç denensin. Oğuz bir iyi bir kötü. Yeteneği üst seviyede ama devamlılığı yok. Bu takım 4 – 4 – 2 mi oynuyor 4 – 3 – 3 mu bir türlü anlamadım. 4 – 4 – 2 oynadığın zaman arkalarında çok iyi top dağıtan bir adamın olmalı, bu iş Hasan Türk ile olmaz. Zaten takımın tek eksiği hucuma dönük bir oyun kurucu. Samet ve Gökhan var ikiside sakat. Recep ve Sinan aynı anda oyunda kalınca her şey birbirine giriyor. Orta saha güçlü olur oynat ikisini ama bu orta saha ile OLMAZ ve OLMUYOR. Sinan’ı biraz daha kenarda oynatıyor onunda bütün özelliklerini bitiriyor. Sinan top tutan, sırtı dönük oyunu iyi oynayan bir santrafor. Onu kenarda oynatmakla hem ona hem takıma kötülük yapıyorsunuz. Melik gibi kanat oyuncusu varken Serhat’ın oyuna girmesinin hiç  bir açıklaması yok. Serhat orada oynayamaz ki gördük zaten. Son dakikalar, kaybedecek bir şey yok Berat hala defansta. Çıkar ileriye 2 farklı bitse ne değişecek.
Maçın hakemine bir kelime etmek gerekiyor. Akşamları tv ekranında konuşan futbol yorumcuları alt liglerdeki hakemleri görse herhalde o işi yapmaktan vazgeçerlerdi. Bu alt liglerde bir tane doğru dürüst hakem görebilecek miyiz merak ediyorum. Şaka gibi gelebilir ama bu adamlar para bile alıyor bu işi yaparak. Ne yazsak ne desek boş.
Kadroda bir sıkıntı olmadığı fakat hocanın takımı oynatamadığını düşünüyorum. Doğru kadro ile bu takım daha iyi olacaktır. Bu kadar kötü bir futboldan sonra böyle bir mağlubiyet başka bir yerde olsa o tepkiler nasıl olurdu futbolcu arkadaşlar bir kendilerine sorsunlar. Bu taraftar bu liglerine en sabırlı taraftarlarından bir tanesidir ama sabrı da bir yere kadardır. Bir ana önce herkes kendine çeki düzen versin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder