20 Kasım 2014 Perşembe

KAHROLDUK

Herhalde uzun zamandan beri bir maça bu kadar çok üzülmemiştik. Rakip daha baskılı ve etkili oynamasına rağmen kazanacağımız bir maçta. Maça kötü başladık ve çok baskı yedik. Sağ kanat olayını iyi çözmüşler ama başarılı olamadılar. Maçı dengeleyene kadar sürekli oradan gelmeye çalıştılar. Şu sağ beke bir türlü çare bulamadık. Takımda denenmeyen adam kalmadı ama bir türlü tutmadı. Ünal bildiğim kadarıyla iyileşti ve hazır. Hoca niye hala onu düşünmüyor, devşirme sağ beklerde ısrar ediyor anlamış değilim. Furkanla, Ersinle olacak iş değil. Bu haftaki maçta mutlaka Ünal ile başlaması gerekiyor. Kenar beklerinde Ünal ve İlkeri izlemeyi özledik. Emrehan harika bir maç çıkardı. Çıkardığı topları o bile hatırlamıyordur. Golü bile çıkartıyordu ama kısmet değilmiş.
Bu maçta hocanın bariz hatası olduğunu düşünüyorum. Samet muhteşem bir gol atmış, takımı ileri çıkartan adam oyundan çıkıyor. Skor avantajı elinde, rakip tüm hatlarıyla baskıda ve defansında açıklar veriyor. Ümit çıkıp, yerine İlhan gireceğine Samet çıkıyor. Samet, İlhan ve Feridun sahada kalmış olsa ağır Trabzon defansı bu oyuncuları tutamayacak ve daha da farklı olacak skor. Birde şu penaltıları neden Samet atmaz bu takımda anlamıyorum. Resmen bu sene kabusumuz oldu penaltılar.
Çok önemli bir galibiyet olacaktı ama sonunu getiremedik. Hem puan olarak hemde moral olarak. Ne kadar ekmek o kadar köfte diye bir tabir vardır. Bu takımdan çok fazla şey beklemek zaten hayalcılık olur. Oynadığımız rakibin en vasat oyuncusu, bizim en iyi oyuncumuzdan daha fazla para alıyor. Gerçi bizimkiler pek para alamıyor ama neyse.

ALT YAPI

Alt yapıda bu sene işler U - 19 hariç kötü gidiyor. Tabi Elit lige geçip daha güçlü takımlarla mücadele etmemizin etkenide var ama bu kötü gidişata mani değil. Özellikle U - 14 ve U - 15 kategorilerinde çok kötü bir görüntü göze çarpıyor. U - 19 geçen seneden zaten belli çizgisi var. Oradan şu anda A takım seviyesinde 3 - 4 oyuncumuz var fakat alt gruplara bir an önce önlem almak gerekiyor. Artık yeni bir yapılanmamı olur yoksa başka bir olaymı bilemiyorum.
Birde bu amatör takımların Bayrampaşa'nın Elit ligde olması dolasıyla başka sahalarda oynama olayı var. Kim ne derse desin bu ilçede öncelik Bayrampaşa Spor Kulübüne aittir. Sonra amatör kulüpler gelir. Biz onlara göre değil onlar bize göre hareket etmek zorunda. Saha bulunamamasının sorumlusu Bayrampaşa Spor Kulübü değil her önüne gelene amatör kulüp kurma izni verenlerdir. Elbetteki ilçede gençlerimiz spor ile ilgilensin bunu kim istemez ama amatör kulüp ile ilçenin tek profesyonel kulübünü bir tutamazsınız. Bayrampaşa'da çoğu kişinin bile farkında olmadığı Demirspor, Beşiktaş ile Arda Turan tesislerinde kendi kafasına göre alt yapı seçmesi yapamaz. Beşiktaş çok seçme yapmak istiyorsa gider kendi tesislerinde yapar. Bütün amatör kulüpler toplanıp Bayrampaşa Spor Kulübünü şikayet edemez belediyeye. Cemil Kara gibi bir adamı harcayamaz. O gelmeden önce bu takımın alt yapısınıda biliyorduk. Her hafta 7 - 8 gol yiyen takım şu anda Elit ligde mücadele ediyor. Ben onun hakkında böyle yazdıkça beni onun adamı olmakla suçlayanlar var. Benim o adamdan ne menfaatim nede bir çıkarım var. Bir kere bile telefonla görüşmüşlüğüm yoktur. Maç günleri karşılaşırsak karşılaşırız onun haricinde ortak hiç bir noktamız yok. O adamın bu kadar işinden sonra hala onu kötülemek hainlikten başka bir olay değildir. Zaten yıllardan beri bu böyledir. Burada düşmanı dışarıda aramayacaksın, içindedir çünkü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder