9 Eylül 2011 Cuma

GERÇEK CANAVARLAR



Bir takımın kalitesini anlamak için ilk önce yedek kulübesine bakmanız gerekir. Van Belediye maçında yedek kulübesine baktığımızda sadaha olan onbirden hiçbir eksiği yok, kadroya giremeyen isimlerde cabası. Bu sene kimsenin forması garanti değil. Çok güvendiğimiz, sevdiğimiz Yasin’i bile yedek kulübesinde veya kadro dışı görebiliriz, kaldı ki sistem gereği Yasin’inden verim alamayacağımız maçlar bile olabilir bu yüzden kimse şaşırmasın.
Maçtan önce açıkcası biraz tedirgindim ve zor maç olacağını düşünüyordum. Kırıkhan gibi bir takımı 3 – 0 gibi bir skorla geçen takım kolay lokma olamazdı ama gayet güzel bir şekilde boğazımızdan geçti. Rüzgara karşı olmamıza rağmen maça etkili başladık. Özellikle ilk 10 dakika rakibin sahasına yıktık oyunu. Maçın ilk dakikasında Onur karşı karşıya pozisyonda golü yapabilseydi çok daha farklı bir skor olabilirdi. Her yazımda herhalde yazacağım ama Onur bizim için çok ekstra bir oyuncu, izlerken gerçekten zevk alıyorum. Attığı golde zaten klasını gösterdi. Daha tam olarak hazır değil, 2 hafta sonra tam olarak hazır olduğunda gerçek bir santrafor izleyeceğiz. Yasin iki haftadan beri istenilen futbolu oynayamıyor. Sisteme hala alışamadı. Geçen seneki oyun sistemi onu daha özgür bırakıyordu, bu seneki sistem takım oyununu daha fazla ön plana çıkaran bir sistem olduğu için Yasin orta alanda biraz sıkışıyor. Son 10 dakika oyuna girmesine rağmen Ali Kafadarın ne kadar etkili bir santrafor olduğu gördük. Gol pozisyonuna dahi giremedi ama ( ki oyuncuları son dakikalardaki laubaliliklerinden dolayı ) zaten zorda olan defansın tam olarak fişini çekti. Ben sabırsızlıkla Ali Kafadar ve Onur’un çift santrafor olarak oynadığı bir karşılaşma bekliyorum. O düzende nasıl bir oyun ortaya koyacağız gerçekten çok merak ediyorum.
Maça hastanede dalağını aldırıp gelen Tuğrul maçın yıldızı idi. Top kapmasına artı olarak kaptığı topları kullanmada da gayet yetenekli. Bu tür oyuncular pek fazla bulunmuyor kıymetini bilmek lazım. Oğuz her maç üstüne koyarak devam ediyor, tek talihsizliği var oda Türkiye’de dünyaya gelmesi. Çok daha iyi yerlere gelecek yeter ki böyle devam etsin. Abdullah ilk maça oranla daha iyi bir oyun ortaya koydu ve iyi gününde olduğu zaman ne kadar etkili olduğunu herkese gösterdi. Samet takımın en iyilerinden attığı golde onun için çok iyi moral oldu ama son dakikalarda Özkan ile giriştiği gereksiz şut şampiyonası puanını düşürdü. İlk haftalar olduğundan, skor avantajı bizde olduğundan şimdilik böyle şutlara müsamaha gösterilir ama o şutları ileriki haftalarda öyle vuramazsın. Biraz daha basit oynamamız gerekiyor. Pas trafiğini biraz daha yaparsak hocanın istediği futbolu ortaya koymuş olacağız. Defans bloğunu yazmaya gerek yok. Şu ana kadar gol yemediğimizi göz önüne alırsak aksilik yok gibi gözüküyor. Defans bölgesine transferin son gününde Galatasaray A2 takımında Sinan Osmanoğlu’ nunda gelmesiyle o bölge daha alternatifli, daha güçlü oldu. Bu transferde alt yapı hocamız Akın TOPGÜL’ünde emeğini göz ardı etmemek gerekir. İki haftaya daha ihtiyacımız var. Ondan sonra takım tam olarak oturmuş olacak ama o iki haftada da grubun lider ve ikincisiyle oynayacağız. Bu hafta grubun koşullar bakımından en zorlu deplasmanı olan Diyarbakır deplasmanındayız. Oradan alacağımız bir galibiyet bizi moral olarak çok ilerilere götürür. Diyarbakır ilk iki maçını da kazandı ve gayet iddialılar. Beraberlikte kötü bir sonuç sayılmayacaktır. Dış etkenler olmadıktan sonra bu takımı sahada yenmek çok zor. Başta hocamız olmak üzere tüm takıma güvenimiz sonsuz. Diyarbakır dan galibiyetle döneceklerine yürekten inanıyorum. Son olarak taraftarımızdan basit, sonuç getirmeyen eleştirilerden kaçınmalarını istiyorum. Sonuç olarak profesyonel liglerin en alt seviyesinde mücadele ediyoruz ve çok fazla şeyler bekliyoruz. Yinede bu takım bu ligin üstünde bir takım yeterki bu takıma inanalım ve destekleyelim. Hayırlısı neyse o olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder