26 Eylül 2011 Pazartesi

BASİT FUTBOL

 
Aradan 2 hafta geçmesine rağmen ben hala Beşikdüzü maçında kaybedilen puanlara yanıyorum. O maçta rakibi küçümsemenin bedelini ağır ödemiştik. Bu maç öncesi de camiada böyle bir ortam vardı. ‘’ Rahat geçeriz ‘’ kelimesini günümüz futbolunda artık o kadar kolay kullanamıyorsun. Futbol artık eskisi gibi oynanmıyor. Bireysel yetenekler her ne kadar takımların ekstrası olsa da takım oyununu oynamadığın zaman ağır bedeller ödüyorsun. Kaldı ki Ümraniye takımını ben çok beğendim. Şu ana kadar ki bu sahada gördüğüm en iyi takımlardan bir tanesiydi. İlk önce fizik olarak çok iyiler, her kornerde, serbest vuruşta tedirgin oluyorsunuz. Zaten yediğimiz golde korner ve penaltıdan. Lige çıktığımızdan beri şu duran toptan gol yeme alışkanlığımızı üzerimizden bir türlü atamadık. Şu ana kadar yediğimiz beş golün dört’ü duran toptan. İki penaltı olmak üzere iki golde kornerlerden yemişiz. Bu haftadan itibaren stoperde Hüseyin ve Sinan ikilisinin oynamaya başlayacak olmasıyla inşallah bu kötü istatisliği de atlatmış oluruz.

Şu ana kadar oynadığımız futboldan memnunum. Yalnız biraz daha basit bir oyun oynamamız gerekiyor. Bu sene takımda bireysel yeteneği geçen seneye göre daha iyi olan bir çok oyuncumuz var. Bu biraz bizi takım oyunundan uzaklaştırıyor. Bireysel yeteneklerle işi götürmeye çalışıyoruz. Özellikle forvet bölgemiz çok zengin. Fakat şu ana kadar 8 gol atmamıza rağmen uyumsuz gözüküyor. Biraz daha basit oynarsak ve pas alış verişini daha iyi yaparsak hiçbir maçta bu haftaki gibi zorlanmayız.

Daha öncede yazdım, bu liglerde iç sahada en çok ezilen takımların başında geliyoruz. İkinci yarıda artık hakem neye kızdıysa rezalet bir yönetim gösterdi. Artık bu işe yönetim olarak bir çözüm bulunması gerekiyor. Artık TFF’ mi şikayet edilecek, MHK ’ mi şikayet edilecek bilmiyorum. Bir şekilde çözüm bulunmalı. Bu hafta edilen küfürler yüzünden muhtemelen ceza alacağız.

Birkaç kelime Cenk için yazalım. Uzun zamandan beri forma şansı doğmuş, fena oynamadığı bir maçta kırmızı kartla oyun dışı kalıyorsun. Maç öncesi Cenk yerine Sarper’in oynayacağını düşünüyordum, Cenk’i görünce sevindim. İkinci sarı karta bir şey diyemezsin, olabilir pozisyon icabı fakat ilk kart affedilecek gibi değil. Takımda o kadar deneyimli adam varken senin neyine hakemle diyaloga girmek. Fena oynamadığı bir maç finişi kötü bitirmesine rağmen ilerisi için umut verdi. Biraz daha sakin, adama değil topa sert olacağı, bir stili geliştirirse her sene stoper arama derdine girmeyiz.

Son olarak taraftar olarak bir özeleştiri yapmamız gerekiyor. Hafta içi bir karar alıyoruz ve aramızda sorun olan tüm tribünlerle aramızda olan sorunları bittiğini açıklıyoruz. Taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanıyoruz. Fakat açıklamadan sonraki ilk maçta küfürlere başlıyoruz. Çok zorlandığın maçta durumu zorla 2 – 1 yapmışken, 45. dakikada alakasız bir takıma küfür etmek ne demek ? Böyle bir karar aldıysak ya arkasında duracağız yada böyle bir açıklama yapmayacağız.

Bu hafta ligde zor günler geçiren Gebzespor deplasmanına gidiyoruz. Durum itibariyle çok kolay bir maç olacak gibi gözükse de Gebze deplasmanları hiçbir takım için kolay değildir. Ciddiyeti elden bırakmayıp, erken bulacağımız bir golle bu maçı almamız gerekiyor. Denizi geçip, derede boğulan bir takım olarak açıkçası maç öncesi biraz tedirginim. Kazasız belasız bir maç dileğiyle. Hayırlısı neyse o olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder