7 Temmuz 2011 Perşembe

İYİ BİR ALT YAPI ŞART

Hepimizin bildiği gibi Bayrampaşa, kariyeri başarılarla dolu, gittiği her takımı iddialı bir duruma getiren, Beykoz, Balıkesir ve Ümraniye gibi takımları şampiyon yapmış Ergün ORTAKÇI ile anlaştı. Böyle bir hoca ile anlaşmak demek bu sene iddialı bir takım olacağı demektir. Buda yeni transferler, daha çok para harcamak demek.

Uzun bir aradan sonra çıktığımız profesyonel liglerde bu sene ile birlikte üçüncü senemiz olacak. 3. lige ilk çıktığımız sene yani 2009 - 2010 senesinde itibaren, lige başlarken her sene takımımız baştan aşağıya değişti. Bu senede takımdan bir çok oyuncu ayrıldı ve mecbur olarak bir çok oyuncu takıma kazandırılacak. Peki bu durum her sene böyle devammı edecek ?

3.lige çıktığımız ilk sene kimilerine göre Murat Hocanın istediği oyuncular, kimilerine göre ondan habersiz olarak alınan oyuncularla yepyeni bir takım kurulmuştu. Fakat olmadı ve Murat Hoca ayrıldı, yerine Tunahan hoca geldi, onunlada yürümeyeceği anlaşılınca devre arasında takımın başına Taşkın hoca geldi ve sil baştan bir takım kuruldu. Çoğu kişinin düştü gözüyle bakılan takım harika bir perfonmans göstererek ligde kalmayı başardı. 2010 - 2011 sezonunda takımın iskeleti korunarak bir kaç takviye ile yeniden bir takım oluştu. Malesef iyi giderken son haftalardaki form düşüklüğüyle 2.lig şansını kaybettik.

Ve bu sene geçen seneki takımdan çoğu oyuncumuz ayrıldı, tekrardan yepyeni bir takım kurulacak. Bunun anlamıda yine binlerce TL para harcamak demek. 3. sene olmuş hala alt yapıdan doğru dürüst bir atılım yok. Olanlar zaten ortada yok. Eğer biz her sene başı binlerce TL para harcayıp, yeniden takım kuracaksak işimiz çok zor. Bilinmelidir ki her sene transferde onlarca oyuncunun gittiği, yerine onlarca oyuncunun geldiği takımlar semt duygusunu yaşayamazlar ve sonları bir kaç sezon öncesi liglerde fırtına gibi esen Küçükköy, Zeytinburnu, Karagümrük ve Beykoz gibi olur. Eğer ben kendi semtimin takımında, kendi mahallemden çoçukları göremezsem o maça gelmenin, o takımı izlemenin bir anlamı kalmaz. Bu durumun Süper lig takımlarının yabancı transferlerinden hiç bir farkı yok. 

Her hocanın olduğu gibi Ergün hoca'da bildiği, güvendiği oyuncularla yola çıkacaktır. Bunun içinde zaten gerekli transferler yapılıyor. Ergün Hoca bu işe yıllarını vermiş bir isim, ona akıl vermek gibi bir düşüncem elbette ki yok ama geçen sene Taşkın Hoca'nın yapmadığını yapmasını ondan bekliyorum. Taşkın Hoca İnegölspor'a imza atarken '' Bayrampaşa'da zımba gibi genç bir takım bıraktım'' demiş. Hocam bıraktında bu adamların hangilerine gerekli şansı verdin ? Bayrampaşa ve diğer semt takımlarını ayakta kalmalarının tek şansı alt yapıdır. Her sene alt yapıdan 1 - 2 oyuncu çıkarmadan, takıma monte etmeden bu tür takımlar hiç bir yere varamaz. Geçen sene sevmediğimiz fakat İstanbul'un en iyi alt yapılarından birene sahip olan Gaziosmanpaşa, Galatasaray'a alt yapıdan bir oyuncusunu 300.000,00 TL karşılığında sattı. Geçen seneki kadrolarında alt yapıdan çıkan 6 - 7 oyuncusu ilk onbirde oynuyor. Galatasaray'a sattıkları oyuncunun parası ortalama bir 3.lig takımının bütçesinin yarısı. Bu olayın aynısı bir kaç seneye kadar biz gerçekleştiremezsek sonumuz yukarıda yazdığım takımların sonu gibi olur.

Özet olarak bu sene Ergün Hoca'dan şampiyonluktan daha fazla alt yapıdan oyuncu kazandırmasını bekliyorum. Bize kazandıracağı oyuncular, gelecek şampiyonluktan daha fazla memnun eder beni. İnşallah Alt yapının başına gelen Sami Aydın hoca ile uyumlu bir şekilde Bayrampaşa'nın geleceğini şekillendirirler ve ''alt yapı'' denilince akla ilk gelen takımlardan başında geliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder