9 Eylül 2012 Pazar

ZAMAN LAZIM

Senenin ilk heyecanında ikinci yarıdaki kötü oyunumuzla sahadan 2 - 1 mağlup ayrıldık. Balıkesir geçen seneki takımın iskeleti korumuş ve kaliteli futbolcularla iyi takviyeler yapmış bir takım. Grubun en fazla para harcayan ve en iddialı takımlarından bir tanesi. Maçın başında da herkes tarafından favori gösterilen takımdı. Buraya kadar itirazımız yok, gerçekten iyi bir takım ama kendi sahanda bu kadar geri çekilerek oynarsan sonuç elbetteki hüsran olur. Teknik heyet ve futbolcularımız Balıkesir'i gözlerinde çok büyütmüşler. Biraz daha cesur oynayabilseydik sonuç daha farklı olurdu. Geçen sene bu takımın en büyük özelliği hep kendi oyununu oynamak istemesiydi. Hangi rakiple oynarsak oynayalım topu ayağında tutan ve son dakikaya kadar mücadele eden bir takımdık. Bu senede geçen seneki gibi bir takım izlemek hepimizin temennisi. Maçı kendi sahasında kabul eden, yarı alanından çıkmakta zorlanan bir takım görmek istemiyoruz. Rakip kim olursa olsun kendi futbolunu oynamak isteyen, 90 dakika baskılı oynayan bir takım görmek istiyoruz. Tabiki rakiplerin geçen seneki gibi takımlar olmadığını, yıllardır bu liglerde olan takımlar olduğunun farkındayız ama her takımla başa baş mücadele edecek bir takımız.

Şu anda takımın zamana ihtiyacı olduğu aşikar. Özellikle orta sahada çok aksıyoruz. Doğru dürüst ne pas yapabildik nede oyun kurabildik. Ahmet ve Tuğrul aynı tip oyuncular, mücadeleci ama topu oyuna sokmakta sıkıntılı oyuncular. Topu ayağında tutabilecek ve yönlendirecek oyuncu eksikliğimiz var. Yeni transferlerimizle bakalım bu sorunu çözebilecekmiyiz. Bu maçtaki hayal kırıklığım Ahmet Yapıcı oldu. İdmanlarda çok iyi perfonmans göstermesine karşı bu maçta çok kötüydü, bütün topları ezdi. Samet ' te kötü gününde olunca kanatlar neredeyse çalışmadı. Alican maç içinde istediği topları alamamasına rağmen mücadele gücü ve istediğiyle iyiydi. Ziya kötü gününde olmasa ve yeterli desteği verebilse sonuç farklı olabilirdi. Şu anda takımın en sağlam bölgesi defans bölgesi gibi gözüküyor. Tamamıyle yeni oyunculardan kurulmasına rağmen çok uyumlu gözüktülar. Ben Hüseyin'le başlayacağını düşünsemde İlhan tecrübesiyle o bölgede tam bir savaşın olacağını işaret etti. Kanat beklerimiz hucuma gerekli desteği veremediysede kademelerde iyiydiler.

İlk maçta grubun en iddiali takımlarından bir tanesine son dakika golüyle yenilmek moral bozsada herşey yeni başlıyor. Bir kaç hafta daha zamana ihtiyaçımız var. Bu zaman zarfında ne kadar puan toplayabilirsek o kadar avantaj olacak bizim için. Haftaya Denizli Bld. deplasmanı bizim için çok kritik olacak. Deplasmandan alınacak bir galibiyet bizi moralman ileriye götürecektir. En azında şu süreçte yenilmemekte çok iyi olacaktır. Hayırlısı neyse o olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder