27 Mart 2012 Salı

HAKKIMIZLA

Maç öncesi Menemen tarafı bile maçın favorisi olarak bizi gösteriyordu. Son derece formda olan ve altı maçta mağlup olmamış bir takımın karşısında sakat ve cezalısı bol bir Menemen vardı. Maçın başlarında da bir oyuncularının sakatlanıp çıkması hem moral olarak hem kondisyon olarak biraz daha çökmelerine sebep oldu. Artık Menemen’ li oyuncular neye kızdılarsa maç içerisinde son derece gergin ve hırçındılar. Aslında sadece bir kırmızı kartla oyunu bitirmeleri onlar için günün artısı. Oyuncuları sakatlandığı pozisyonda taça attığımız topu bile vermeye tenezzül etmediler. Böyle çirkef bir oyuna karşı ezici bir futbol ile galip gelmek gerçekten güzel oldu.

Bülent hoca son haftalardaki başarılı kadroyu bozmadan yine devam etti. Maçın yıldızları hiç kuşkusuz neredeyse hatasız oynayan Güray ve Sinan ‘ dı. Güray harika oyununu birde golle süsledi. Bir korner karambolu haricinde gerilecek bir pozisyonları olmadı. Defans hattımız kusursuz oynadı. İkinci yarının başlarında biraz baskı yemiş olsakta maçın geneli bizim hakimiyetimizdeydi. Orta sahamız çok baskılı ve etkili oynadı. Oğuz perfonmansını yukarıya çekmeye devam ediyor. Bu maçta ezici bir futbol ile galip gelsekte gerçekten çok gol kaçıyoruz. Özellikle ilk yarıda kaçırdığımız pozisyonları değerlendirebilsek maçı ilk yarıda koparacaktık. Ziya’dan santrafor olmaz diye diye herhalde onu gol kralı yapacağım. Ama ben hala forvet arkası oynamasında ısrarcıyım. Kısacası hak ettiğimiz, 2 yarının 10 dakikası haricinde bizim hakimiyetimiz altında geçen çok önemli bir galibiyet aldık. Diğer takımlarında berabere kalmasıyla play – off yolunda biraz olsun rahatladık, İnegöl’ün puan kaybetmesiyle şampiyonluk için biraz umutlandık. Bu saatten sonra İnegöl’ün buradan bırakacağını zannetmiyorum ama Taşkın hoca nın İnegöl’ün başında olması ve geçen seneyi akıllarımıza getirdiğimiz zaman ‘’ neden olmasın ‘’ sorusu akla geliyor.

            Maçla ilgili son satırlar Abdullah’a. Abdullah’ın oyundan çıkarken yaptığı hareket son derece yanlış ve saygısızcaydı. Hoca yanlış yapmış olabilir, sahanın en iyisiyken bile seni oyundan alsa, yerine oyuna giren arkadaşına başarılar dilemeden, kulübeye gitmeden soyunma odasına gidemezsin. Takımın yıldızı olabilirsin, taraftar seni çok sevebilir ama bu futboldur. Bugün kralsan, yarın soytarı olursun. Önünde Onur gibi bir örnek var. Takım onsuz olmaz derken şimdi adını hatırlayan yok. Sadece bu maçta değil bunu bu sene bir çok kez tekrarladın. Bu maç inşallah o hareketi son kez tekrarladığın maç olur.


            U – 19 takımımız Kasımpaşa ile oynadığı şampiyonluk maçında 80. dakikaya kadar 1 – 0 önde götürdüğü karşılaşmada maalesef son dakikada yediği gollerle 2 – 1 mağlup oldu. Tüm olumsuzlara rağmen bu takımın başarısı kesinlikle göz ardı edilmemelidir. Kasımpaşa oynadığımız 3 maçtan’da A2 takımından oyuncu indirerek bu takımı zorla yenmiştir. Son maçta da hakemlerin olağanüstü kötü yönetimi ile galip geldi. Bu başarıda altyapı sorumlusu Cemil Kara başta olmak üzere Sami Aydın, Davut Bulut, Akın Topgül ve Sinan Tekelioğlu hocalarımızı tebrik ediyorum. Altyapımız gerçekten büyük ivme kazandırdılar. Mutlaka altyapıya destek artarak devam etmelidir. Bu sene yaşları dolan Oğuzhan ve Atilla’nın bir an önce profesyonel yapılarak takıma kazandırılması gerekiyor. İki oyuncuda Bayrampaşa’nın geleceğidir. İddia ediyorum şu anda A takımda oynayacak kapasitede oyuncular. İnşallah gerekli kişiler bu oyuncuları görüp bir an önce takıma kazandırır, yoksa bu çoçukları başka kulüplerde görüp saç baş yolarız.