11 Ekim 2011 Salı

NEYİN PEŞİNDESİNİZ !



Dün Sandıklı’nı idmanını izledikten sonra kolay maç olmayacağını zaten bekliyordum. Fizik üstünlükleri gayet yerinde ve disiplinli bir takım. Hiç lige yeni çıkmış bir takımın görüntüsü yok.
İç sahada aldığımız iki mağlubiyette lige yeni başlayan takımlardan. Bulunduğumuz lig çok farklı bir lig. Her takım her takımı yenebiliyor. Fark beklentisiyle gittiğimiz Gebze maçında bile ne kadar zorlandığımız bir gerçek. Ligin başından beri ideal bir kadromuz oluşmadı. Çıktığımız her maçta en az 1 – 2 oyuncumuz diğer hafta oynamadı. İki hafta üst üste aynı kadroyla sahaya çıkamadık. Yani daha takım olamadık. Sakatlıklar, cezalar, eksikler derken ben takımın 5. Hafta sonrası rayına oturacağını düşünüyordum ama tam tersi oldu. Herkesin bu takımdan beklentisi büyük. Doğal olarakta bu tür yenilgilerde insanların moralı bozuluyor. Şampiyonluktan bahsediyorsak iç sahada maç vermek gibi bir lüksün yok. Hele Beşikdüzü ve Sandıklı gibi takımlara hiç yok. Kadroya baktığında, kağıt üzerinde herhalde grubun en iyi kadrosu bizde. Ama sahada bunu Van Belediye maçı hariç göremedik. Takımda herşey var ama birşeyler eksik, bul bulabilirsen.
İlk yarı oyun anlamında hiçbir şey yapamadık. Rüzgarıda arkasına almasıyla rakip daha baskın oynadı. Yediğimiz gol bir Bayrampaşa klasığı olan duran top organizasyonu. Çıktığımız seneden beri bunu üstümüzden atamadık. O kadar teknik direktör, oyuncu geçti hala aynı şeyleri yazıyoruz. Kaleci Ertuğrulun yediği gollerde hatası yoktu. Hüseyin ve Sinan ikilisi birbirlerine alışamadılar, çok uyumsuzlar. Rakibin defans arkasına attığı her top tehlike. Ünal ve İlker her zamanki gibi görevlerini yaptılar ama eskisi gibi bindirmeleri artık göremiyoruz. Özellikle Ünal’ın doğru dürüst kanat bindirmesi yok. Sezon başında orta sahamızın bu sene en iyi bölgemiz olduğunu yazmıştım ama şu ana kadar yanıldım gibi gözüküyor. Yada doğru oyuncularla kuramıyoruz. Samet Gören bu takımın kaptanı ve abisi görünümde ama şu ana kadar bu vasıfları yapamadı. İki maçtada istenileni veremedi. Bu takımın onun deneyimi ve tecrübesine ihtiyaçı var. Artık istenilen düzeye gelmesi gerekiyor. Aynı şey Ali Kafadar içinde geçerli. İmzayı attığında çok sevinmiştim fakat hala bize istenileni veremedi. Tuğrul’un iyimi oyuncumu, kötü oyuncumu olduğuna hala karar veremedim. Dakikası dakikasını tutmuyor. Beş dakika çok iyi, beş dakika çok kötü. Serdar ve Samet yine günün kötülerindendi. Samet dün akşamı hastanede geçirmiş. Eğer tam kapasitede değilsen oynamayacaksın yada oynatmayacaksın. Hem takımı, hem kendini riske etmeye gerek yok. Maça Yasin yerine Serdarla başlamak nedir anlamadım. İç sahada bu takım çift forvet oynamalıdır. Takımında en yaratıcı oyuncularının başında Yasin geliyor. Orta sahaya diri tutmaya çalışıyorsun ama yaratıcı bir oyuncu olmadıktan sonra pek bir işe yaramıyor. Sinan’ın santrafora geçişi ve 3’lü savunmaya dönüş doğru bir hamleydi. Zaten Sinan santrafora geçmesiydi, ikinci yarı o pozisyonları giremezdik. Son iki maçtada Onur’un eksikliği gerçekten hissettik. Bu hafta büyük ihtimalle sahada yerini alacak. Çok gergin ve aceleci oynuyoruz. Bu takım topla oynadığı zaman etkili olabilen bir takım fakat ayağımızda doğru dürüst top tutamıyoruz. Sorumluluk almak isteyen yok.
İkinci yarıda gelen değişliklerle takım sahada görmek istediğimiz Bayrampaşa’ya döndü, beraberliğide yakaladık ama kontrolsüz baskı sonuc uzatma dakikasında golü kalemizde gördük. Golü 80. Dakikada attık ve uzatmalarda beraber önümüzde 15 dakika var fakat golün santrasında 6 oyuncumuz rakip sahaya kavgaya koşan lise çoçukları gibi saldırıyor. Biraz sakın, biraz kontrollü olmak gerekiyor.
Hakem kurulu bizi herhalde ‘’ deneme tahtası ‘’ olarak görüyor. Buraya gelen hakemler neyi ispatlamaya çalışıyorlar anlanış değilim. Kendi sahasında bu kadar ezilen başka takım varmıdır. Hakemler büyük ihtimalle kendi aralarında bir ‘’ İDDİAA ‘’ giriştiler kim daha kötü yönetebilir diye. Özellikle yan hakem, yaptığı mesleğe yeni bir boyut kazandırdı kendi sahasından çıkan oyuncuya ofsayf bayrağı kaldırarak. Anlaşılan o ki sabrımız sınanıyor. Son dakikalardaki ‘’ son adamın ‘’ elle kestiği topu herhalde körler hissederdi. O pozisyonu görememek gibi bir durum yok. Maçın Uşaklı hakemi, aşıklar diyarı Uşak’ın anlamı farklı anlamış olacakki, gayet güzel bir ‘’ Uşak’lık ‘’ yaptı. Artık yönetim bu olaya bir el atsın. Gerekli yerlere gerekli itirazları yapsın. Şiddet yasasının can yaktığı şu dönemde insanların başını belaya sokacaklar.
Son olarak elimize geçen avantajı tekrardan geri çevirdik. Bu tür maçları oynamayı bir türlü beceremiyoruz.Maçı her ne kadar hakem katlettiysede kötü oynadığımızı görmemezlikten gelmememiz gerekiyor. Ve bu kötü futbolu bir an önce düzeltmemiz gerekiyor. Ligin başlarında cepten yiyiyoruz. Umarım ileride bu puanları aramayız. Hayırlısı neyse o olsun.